Patrick's Day



 Одним з найбільш поширених та цікавих засобів вивчення сучасної англійської мови - це дослідження та занурення цікавих різних фактів, традицій,культурних цінностей та свят англомовних країн.

☘️17 березня у світі відзначають одне з найвеселіших свят – День святого Патрика (Saint Patrick’s Day,  the Feast of Saint Patrick).
Це державне ірландське свято (holiday, festival, rejoicing, jubilation) – і культурне, і релігійне водночас. 
Патрика вважають небесним покровителем (patron saint, patroness saint, patron hallow, heavenly protector) Ірландії (Ireland, давня кельтська назва – Erin), який, згідно з легендою, помер 17 березня 461 року. 
За життя Патрик був християнським єпископом (bishop) і борцем за волю країни.

У День святого Патрика проводять паради і фестивалі. Люди вбираються у зелений колір (wearing of green), прикрашають його ірландським символом – конюшиною (clever)-трилисником (англійською – shamrock, trifolium, ірландською seamróg, seamair) і танцюють групові ірландські танці, які називають «кейлі» (ceilidh, ceili).

Зелений колір також вважається символом країни, адже Ірландію часто величають Смарагдовим островом (Emerald isle) через пишну (lush, opulent) рослинність.

Конюшина зі свого боку є уособленням віри. Легенда розповідає, що Патрик, який прагнув адаптувати язичницькі (heathen) обряди (ritual, rite, ceremonial, ceremony) до нових традицій, пояснив догмат (dogma, tenet) про Трійцю (Trinity) саме за допомогою конюшини.
Патрика.

День святого Патрика давно вже став міжнародним. 
Популярним є вислів «Everyone’s Irish on March 17th» – 17 березня кожен є ірландцем.

You can know about history of Patrick's Day ⏬
https://youtu.be/8OO-bw9m6U4?feature=shared

Vocabulary:⏬☘️
https://youtu.be/E3jv6uxLgnI?feature=shared
 
Вчимо англійську мову разом)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Подаруй тепло захиснику

День пам'яті Небесної сотні